Chemorian Chapter

Just humble little words from a humble little lady about her humble little world…

Bosanla Asik Mintak Maap October 31, 2012

Filed under: ramblings — lavenderina @ 4:30 pm
Tags: ,

Bosan betul entry blog ni lately.. Asik mintak maap jer.. Mintak maap sebab tak update blog.. Tapi lepas tu tak jugak update2 blog.. Mengapalah kehidupanku jadik begini huhuhu..

 

Lepas ni tak mau mintak maap lagi.. Dan nak update blog selalu (yeah whats new I know).. Tapi aku rasa hala tuju blog ni pon akan melencong sedikit selepas ini.. Akan lebih ke arah keanak-anakan.. Err maksud aku pasal anak-anak la.. Anak-anak?Kenapa plural? Ko dah ada lebih dari seorang anak ke? Ye aku dah ada dua anak sekarang surpriseee hahahaha..

 

Teanjat boboi tak? Hahaha.. Gitulah punya lama tak berblog sampai dah ada dua anak dah pong hahaha.. Dan gitulah bila dah beranak-anak ni fokus utamanya anak-anak la kan.. Sehingga kehidupan sosial sendiri pon agak ke laut huhuhu.. Dah la satu-satunya kawan baik pon entah ke mana menghilangkan diri adakah kerana sudah menganggur tidak boleh lagi bersosial kerana takut menghabiskan baki2 simpanan yang ada macamlah aku heran sangat setakat nak belanja makan stimbot tu takde hal la eh bole paham ke apa aku cakap ni..

 

Berbalik ke topik asal, err apa topik asal sebenarnya ni.. Emm oklah berbalik kepada topik kehidupan sosial yang agak ke laut, tidak juga menjadi kesedihan padaku (kecuali bab besfren menghilangkan diri memang agak mendatangkan kesedihan huhuhu).. Sebab anak2 ni dah cukup menggembirakan.. Tetambah yang sulung dah semakin bijak berkata-kata sampai tak terjawab dibuatnya dan kalau time sibuk nak pergi kerja atau balik kerja untuk menerkam untuk memasak pernah terasa hendak menempeleng mulut ittew tetapi kerana ia begitu comel hanya mampu menarik nafas panjang untuk mensabarkan diri sendiri.. Yelah budak baru nak belajar kan mestila ada banyak soklan.. Dan yang kecik pula semakin pandai bergurau senda dan bermain dengan abangnya walaupun kadangkala tidak boleh ditinggalkan sendirian amat pantas mulutnya menjerit sambil mengesot-ngesot (belum pandai merangkak) mencari-cari ibu yang sibuk memasak untuk si abang di dapur, juga menipiskan kesabaran si ibu yang tak berapa nak sabar.. Haih sabar jelah.. Tapi bila dok opis macam sekarang ni teringatkan diorang berdua memang tersenyum sorang-sorang sambil rasa tak sabar nak balik cium bebudak tuh huhuhu..

 

Alamak.. Kantoi aku berblog semasa waktu kerja.. Oklah sambung lenkali lah.. Hahaha

 

Tata..

 

Alamak dah tak boleh letak signature ke ni.. Alamak.. Alamak.. Sifu!!! Helppppppp!!!

 

Haa ada pon.. Tata

 

Advertisements
 

2 Responses to “Bosanla Asik Mintak Maap”

  1. Husna Says:

    lawak…. cute!

  2. lavenderina Says:

    mana lawak? siapa cute??? :p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s